Story about dummy trees

En fortælling om suttetræer

Dette er en historie om suttetræer. Det er specielle træer, som tjener som et sted for børn at slippe af med deres sutter. Men suttetræer er ikke bare træer med sutter. De sender en vidunderlig besked og giver en særlig oplevelse for børn op til 3 år.

Suttetræ i Frederiksberg Park
Suttetræ i Frederiksberg Park

Traditionen startede for 30 år siden og er kendt i Danmark, Sverige og Norge. Senest er det blevet spredt til nogle steder i USA. Det blev tilsyneladende opfundet af Ulla Hjerling, en svensk børnehavelærer fra en landsby i nærheden af ​​Göteborg. Hun fandt på denne geniale idé, mens hun observerede en ​​pige, der havde store vanskeligheder ved at skille sig af med sutten. Så lige her, midt i Floda-skoven, står stadig verdens første suttetræ. Det er så dejlig at vide, at Ulla og hendes familie tager sig af hver eneste sut, der falder ned og sørger for at alle bliver sat på træet igen.

Dummy man in Fælledparken
Suttetræ i Fælledparken
Dummy man in Fælledparken
Suttetræ i Fælledparken

Suttetræer tjener som en slags overgangsritual. Når et barn bliver 3, er det tid til at gøre det første offer for at vokse op, og det er at give slip på sutten – de giver dem til træet. Mange gange bliver børnene lovet at få en gave fra Sutte-Feen i bytte.

Vejen til at give slip er sød, komfortabel og det giver en vis grad af uafhængighed for de små. Børn hænger sutter på træet, binder dem med smukke bånd og anden dekoration og vedhæfter en lille note og siger farvel og siger, at de er vokset op nu. Det er trøstende, fordi de får se alle disse sutter fra børn, det gjorde det samme. Det får dem til at føle sig mindre alene, og det viser dem, at den måde, de føler, er helt normal. De fleste af børnene ser disse træer, før det er deres tur, og derfor er de bekendt med konceptet. Men deres aktive engagement gør dette ritual så specielt. Børn ved, at når de forlader deres sutter på træet, er der ingen vej tilbage. Nu er de vokset op og de kan jage større drømme.

Brev på et suttetræ
Brev på et suttetræ

Kender du nogen suttetræer i nærheden af ​​dit hjem? Har du en inspirerende historie forbundet med et suttetræ? Lad os høre om det i en kommentar nedenfor og lad os lave et overblik over suttetræerne i Københavnsområdet!

Vi kender til disse træer indtil videre:

  • Tårnelegepladsen, Fælledparken
  • Frederiksberg Have
  • Lykkerosen i Tivoli
  • Østre Anlæg legepladser
  • BonBon-Land
  • Bondegården Dyrelegeplads, København S
  • Dyrehaven

Tak fordi du læser vores historier.

På gensyn.
Concord Events

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *