Simple Creativity Ideas

Simple idéer til kreativet (vinter-forår 2018)

Som forældre vil vi gerne give kvalitetstid til vores børn. Vi ønsker at de har det sjovt og hvis de lærer noget samtidigt, så er vi en succes som forældre! Men realiteten er, at vi ikke altid er fuld af gode idéer. Nogle gange er der ikke tid nok, nogle gange er vi fuldstændig udmattede, nogle gange har vi ikke de ting vi skal bruge til idéen og nogle af os er bare ikke så kreative at der konstant er en flod af fantastiske idéer i vores hoved. Derfor har vi samlet en række meget simple kreativitetsidéer så I kan blive helt vildt kreative (instruktioner + hvor du kan skaffe materialer), herunder gør-det-selv fastelavnskostumer (de mest simple, det lover vi!) og forslag til hvem du kan følge for flere idéer. God fornøjelse med kreativiteten!

Male på keramikpotter

Du skal bruge:

 • Akrylmaling.
 • Pensler.
 • Keramikpotter.
 • Skiftetøj eller noget til at beskytte tøjet når dine børn får maling på tøjet.
 • Valgfrit: Jord, plante eller frø, vand.

Alt du skal gøre er at bruge akrylmalingen til at male på potterne og få dem til at se fantastiske ud. De er også gode som gave!

Søstrene Grene kan man købe akrylmaling enten enkeltvis eller som en samling med forskellige farver. De har også pensler. Køb keramikpotter hos Plantorama, Bauhaus eller et andet havecenter på denne liste.

Inspiration:

Hælde maling

Den her er også perfekt til gave eller som en ny detalje til dit hjem. Du har brug for:

 • Et lærred af vilkårlig størrelse (Søstrene Grene).
 • Akrylmaling i dine yndlingsfarver (Søstrene Grene, Sløjd-detaljer).
 • Pouring Medium (Sløjd-detaljer).
 • Plastikkrus eller krus/kopper der kan tåle at blive beskidte.
 • Bageplade.
 • Stor plastikpose.
 • Valgfri: Plastikhandsker og noget til at beskytte børnenes tøj.

Sådan gør du:

 1. Dæk bagepladen med en plastikpose så dit lærred can være der og så malingen nemt kan løse af. Hæld hver farve i sin egen kop og hæld cirka 1/3 vand og lidt pouring medium i. Bland maling og vand godt sammen så hver farve har samme konsistens. Hæld lidt mere vand i hvis det er nødvendigt.
 2. Tag en ren kop og hæld farverne i en efter en. Forslag: Hæld hvid farve som første og sidste farve da det får de andre farver til at flyde bedre og virker som en baggrund.
 3. Læg dit lærred oven på koppen og vend lærredet så koppen vender på hovedet uden at flytte koppen. Fjern derefter koppen og sørg for at al malingen lander på lærredet. Flyt lidt rundt på lærredet så malingen når helt ud til kanterne.

Pro tip #1: Tag et sugerør og pust på malingen. Det kan give nogle flotte effekter.
Pro tip #2: Sølv akrylmaling fra Søstrene Grene laver fantastiske effekter!
Pro tip #3: Hvis du vil gå helt amok og være en professionel til at hælde maling, så se videoerne på Sløjd Detaljers Youtube-kanal (eksempel) og lær at bruge flere materialer og forskellige teknikker.

Inspiration:

Garnnøgle

Det her er bare genialt! Du kan lave en rigtig, udførlig udgave eller en “sidste-øjeblik-hvad-kan-jeg-bruge”. Du har brug for: Papir i plakatstørrelse til mærkatet, piberensere eller en snor du har i hjemmet, trækpinde og trækugler (eller lav pinde af pap), tape eller lim og sprittusch til at skrive på mærkaten.

Skein of Yarn

Idé og billede: https://dukesandduchesses.com/skein-of-yarn-halloween-costume/

Snegl af genbrug

Vi elsker den her idé! Den ser ikke bare helt utrolig sød ud, den er også meget nem at lave og kræver kun lidt genbrug af affald. Det gør det nemt, billigt og godt for miljøet. Hvad mere kan man ønske sig?

Du har brug for: Papir du ønsker at smide ud, malertape, hårbøjle, vat, gavebånd og limpistol. Krøl, rul, drej og rul for at lave et sneglehus. Sæt pappet på og gavebåndet for at lave tøjlerne. Rul to stykker papir mere (så de kan stå oprejst) og sæt dem på hårbøjlen. Til slut ruller du kugler af vattet og limer dem til enden af antennerne på hårbåndet. Sådan!

Idé: http://ohhappyday.com/2012/10/snail-costume/

Bat(Man)

Her er en nem måde at lave et flagermus- eller batman-kostume (kommer an på hvilke maske du laver af papir). Du skal bruge sort stof, sort papir og noget sort tøj – det var det! Tag en saks og klip stoffet som på billedet i linket herunder. Fold den øverste del til hænderne og brug en limpistol til at lave ærmer – du kan også sy dem. Dernæst skærer du masken af sort papir. Det kan være en flagermus eller batman-maske. Lav små huller på hver side til at sætte det lille elastikbånd fast med. Du kan nemt opgradere ved at printe batman-skiltet og sætte det på den sorte trøje.

Idé: http://www.familicious.de/diy-halloweenkostuem-fledermaus/

For flere simple kreativitetsidéer bør du følge disse på Instagram:

@mielaerkerasmussen
@ultraklog.dk
@avform
@boerneuni_sfo

Tak for at du læser vores historier.

På gensyn,
Concord Events team

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *