January Family Activities

Familieaktiviteter i januar

Det er januar! Tjek de sejeste idéer til hvad du kan lave med dine børn på de kolde, regnfulde og mørke dage – værsgo!

Hvis du er forælder, så ved du helt sikkert at børn ikke forstår “hygge” som en stille dag med en masse stearinlys, tæpper og en kop the i hånden. Nej! Der skal ske noget hele tiden uanset sæsonen og uanset tidspunktet. Men bare rolig, vi redder dig! Her er overlevelsesguiden med en masse idéer til disse januardage.

Udendørs aktiviteter

Det er svært at få sig selv udenfor på de grå, mørke dage, men måske er det et forsøg værd! Vi kan finde på mange sjove, sjove ting som man kan lave selvom det regner og er koldt udenfor.

Hoppe i vandpytter

Jeg tror det her er alle børns favorit, så hvorfor ikke? Klæd dem ordentligt på og kom udenfor og bliv beskidt! Deltag i legen og få nogle skønne minder sammen.

Gå en tur og kig på lys

Vi kan alle blive enige om at lys er magiske. Selvom det ikke længere er jul, så har mange mennesker de udendørs julelys tændt resten af vinteren. Så hvorfor ikke udnytte det? Hiv fat i klapvognen eller tag de små i hånden og gå en magisk tur i byen.

Isskøjteløb

Der er udendørs skøjtebaner i hele København, og de holder åbent mindst en måned endnu. Der er garanti for en hyggelig atmosfære og masser af sjov. Tjek listen med skøjtebaner nederst i denne artikel (der er også nogle indendørs, bare for en sikkerheds skyld!), vælg én og forbered dig på en uforglemmelig oplevelse!

Indendørs sportsaktiviteter

Svømning

Svømning er en fantastisk måde at tilbringe en dag med familien! En sjov og sund aktivitet for børn og voksne. Ved du hvad det bedste er? De fleste svømmehaller i København har wellness-faciliteter tilknyttet og de fleste er inkluderet i prisen. Er du ikke helt sikker på hvor du skal gå hen? En hurtig søgning på Google Maps med de magiske ord “svømmehal København” kan klare det for dig – der er en masse svømmehaller og du finder sikkert én tæt på dig. Vil du have lidt ekstra? Vandkulturhuset i DGI-byen centre og Frederiksberg Swimming Pool & Spa har en særdeles bred variation af aktiviteter for børn såvel som specielle arrangementer for hele familien.

Skating

Du har sikker opdaget at vi er skatingfans, ikke? I de lange, mørke vinterdage kan du besøge én af de mange indendørs skateparker i København (hvis dine børn allerede har erfaring) og tilbringe en aktiv dag der. Keder du dig når de små skater? Hvorfor så ikke bytte roller og lade dine børn lære dig et trick eller to. Det vil de elske og du lærer noget nyt samtidig med at I alle har det sjovt.

Har I ingen erfaring med skating? Så gå ikke glip af Let ’em skate #2 den 3. februar i Docken, København, hvor du kan prøve alle slags skating med de bedste instruktører fra L.O.W. Skate Academy og se hvad du synes om det. Nå ja, der kommer også til at være rollerdisco, kostumer og mange andre overraskelser på dagen. Følg os for mere info.

Klatring

Føler du dig eventyrlysten? Så har vi fundet den rette aktivitet. Tjek Nørrebro Klatreklub og Blocs & Walls klatrecentre. De har klasser for børn og hele familien.

Hygge derhjemme

Så du vil bare ikke forlade hjemmet? Det kan vi også klare. Her er nogle idéer til hvad du kan distrahere børnene med og få det sjovt med hele familien – vi kalder det børnevenlig hygge.

Aktiv

Du kan opfinde en aktivitet i hjemmet som vil få dine børn til at løbe, hoppe og strække sig. Mulighederne er uendelige – skattejagt med gemt legetøj, byg en borg med lagner, twister, pudekamp, løb op ad trappen. Brug fantasien og gør dagen til en fest.

Gør-det-selv og kunst

Du har helt sikkert nogle materialer derhjemme som kan bruges til at lave noget sjov med. Maling, strikning eller opfind en historie og lav en bog, origami. Mulighederne er, endnu en gang, uendelige.

Vi laver mange sjove og brugbare ting du kan printe ud og bruge til aktiviteter for hele familien (for eksempel aktivitetsterninger, ornament print) så følg os på de sociale medier (Facebook, Instagram) for flere seje idéer.

Andre indendørs aktiviteter

Biblioteker og teatre

Der er et stort udvalg af aktiviteter for børn i Københavns biblioteker – fra litteraturklubber til film og teaterstykker og gør-det-selv workshops. Vi anbefaler at du kigger i dit lokale bibliotek og besøger de arrangementer du finder interessante. There is a great variety activities for kids in Copenhagen’s libraries – from literature clubs to movies to theater plays and DIY workshops. We recommend you to check program of your local library and visit the activity you find interesting. Tilbuddene er fantastiske og du finder helt sikkert noget sjovt og lærerigt!

Det samme gælder for teatre – der er så mange at det er umuligt at lave en liste. Men hvis du klikker her kan du finde størstedelen af disse events på ét sted. Brug filtrene for at finde steder, datoer og børneaktiviteter – så er du klar!

Museer

Museer kombinerer sjov og læring, og det er en perfekt kombination for børn, ikke? Mange museer i København er godt forberedt til unge gæster og nogle af dem er endda berømte for deres afdelinger for børn. Her er nogle forslag: Experimentarium (vandt prisen for bedste museum for børn i byen), Børnehuset på Louisiana Museum of Modern Art, Børnenes Museum på Nationalmuseet og Børn på Arbejdermuseet i Arbejdermuseet.

Butikker

Ja, du læste rigtigt. Nogle gange skal man bare bruge en alternativ strategi. Vi hjælper dig her. Her er nogle ikke helt konventionelle idéer som virker:

IKEA – børneværelsesudstillinger (du har lige vundet en kaffepause), dyrehandlere, legetøjsbutikker. Indkøbscentre har ofte en legeplads eller to til børn. Vores favorit er øverste etage i Magasin du Nord. Her kan du spise og drikke kaffe og der er en hyggelig lille legeplads til børn.

Liste over skøjtebaner

  • Frederiksberg Runddel
  • Lindevangsparken
  • Genforeningspladsens in Nordvest (åbner snart)
  • Østre Skøjtehal (indendørs)
  • Ørestad Skøjtehal (indendørs)
  • Gladsaxe Skøjtehal (indendørs)
  • Kastrup Skøjtehal (indendørs)
  • Herlev Skøjtehal (indendørs)

Hav en glad, aktiv vinter!

Tak for at du læser vores historier.

På gensyn,

Concord Events team

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *