Christmas Traditions around the world

Juletraditioner i forskellige dele af verden

Unikke og sjove traditioner: Vi er i fuld gang med den mest vidunderlige tid på året. Julelys, varme drikke, røde næser, stearinlys, småkagebagning og duften af kanel er alle vegne. Smilende mennesker og den fortryllende, magiske følelse af forventning i luften. Det er også en meget interessant periode at kigge sig omkring for at se hvordan andre folk på jorden fejrer jul. Vi har fundet de mest unikke, interessante og sjove traditioner til dig!

Island

Det er vel kun fair at starte med landet med trolde og nisser. 13 dage før jul kommer 13 trolde for at besøge børnene, som har placeret deres bedste sko ved vinduet. Til de søde drenge og piger lægger troldene små gaver og til de slemme drenge og piger ligger der en rådden kartoffel i skoen. At dømme ud fra deres navne, har de 13 små fyre nogle sjove karaktertræk: Skeslikker, dørsmækker og stearinlysstjæler.

En anden tradition i Island er at læse bøger og spise chokolade juleaften. Folk giver ofte bøger som gaver, og derfor er Island det land i verden som udgiver flest bøger pr. indbygger. De fleste bliver solgt mellem september og november.

Troldene kommer – har de gaver eller en rådden kartoffel med?

Canada

Her er der en sjov ting og en god nyhed til alle børn! Det canadiske postvæsen anderkender Julemandens adresse. Ikke nok med det – de åbner også alle brever OG skriver et svar. Forestil dig at dit barn får et brev fra selveste julemanden. Ja, det var så lidt…!

Santa Claus (Julemanden)
North Pole
Canada
HOHOHO

Hvad står der på din liste til Julemanden?

Japan

Historisk set er jul ikke blevet fejret bredt i Japan. Det er stadig ikke en religiøs fejring (der er ikke mange kristne i Japan), men nærmere en tid på året hvor man spreder glæde og romantik. Den sjoveste ting ved det hele er valget af julemiddag, som traditionelt er Kentucky Fried Chicken. Nej, vi skrev ikke forkert. Den tradition stammer fra en KFC reklamekampagne fra 1974 der hed Kentucky for Christmas og som var så populær at den har hængt fast på de japanske juleborde lige siden.

Traditionel japansk julemiddag

Venezuela

Som fans af skating kan vi ikke andet end at elske den her! På juleaftens morgen tager indbyggerne i Caracas i kirke – men de kører på rulleskøjter. Ej hvor sjovt! Vejene i Caracas er lukkede for biler denne morgen for at sikre at folk kan køre på rulleskøjter i fred. Det er den mest børnevenlige jul, synes vi!

Juleaftens morgen kører man i kirke på rulleskøjter

Tyskland

Udover fantastiske julemarkeder i hele landet, har Tyskland også nogle unikke juletraditioner. Juleaften gemmer tyskerne en syltet agurk i juletræet. Det første barn der finder den får en gave dagen efter. De har også en lignende tradition i Island, hvor de stiller en sko udenfor den 5. december. Slemme børn finder en gren i skoen mens de søde finder slik næste morgen.

Kan du finde den syltede agurk?

Filippinerne

Man siger at Filippinerne er verdensmestre i at fejre jul. Fejringen starter allerede i september og slutter i januar. Overdådige dekorationer hører sig til, i særdeleshed parols som er lys lavet af bambus og papir og er lige så vigtige for Filippinerne som juletræer er i vores del af verden. Simbang Gabi er højdepunktet på sæsonen: Ni dage med gudstjenester som slutter juleaften – en nat de kalder Noche Buena, hvor man finder sammen i store fejringer med familien og masser af mad.

Overdådige juledekorationer i Filippinerne

Brasilien

Den sjoveste del af brasilianske julefejringer er julemandens (Papai Noel) ankomst. Fordi de lever i et tropisk klima er der ingen skorstene. Så børnene tror at julemanden kommer ind i deres huse gennem hoveddøren. Den bedste ting er at Papai Noel rejser med helikopter i stedet for slæde. Hvor sejt er det ikke?

Hvem har brug for rensdyr når man har en helikopter?

Sverige

Sidst, men ikke mindst, har vi vores naboer som også har en speciel juletradition. I byen Gävle bygger de en stor julebuk på byens torv. Denne hyggelige tradition har affødt en anden: Folk prøver at sætte ild til bukken og indtil videre er det lykkedes at brande bukken ned 29 gange fra 1966 til 2016. Lad os se hvad der sker i år!

Julebukken i al sin pragt

Vi håber at du har nydt denne artikel og måske lært noget nyt eller endda fået en idé til denne jul eller næste år.

Vi ønsker dig en glædelig jul!

Kærligst,

Concord Events-teamet

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *